Såld

Ängalagsvägen 419, Bjärehalvön

Boarea / Biarea / Tomtarea
162 / 50 / 4 170 m²
Rum
8 R.O.K. varav 4 sovrum
Typ
Friliggande villa/gård
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1920

Vacker avstyckad gård i Ängalag mellan Båstad och Torekov

Engle Lundar - en avstyckad gård med rötter i 1600-tal. Infarten till gården går via en grusväg och över en liten stenbro där två porlande bäckar möts. På ena sidan bäcken finns en trädgård med fruktträd och på andra sidan ligger den kringbyggda gården. Gården har genom åren bebotts av skeppare men i modern tid har västra längan använts som galleri/festlokal/kontor. Här är bitvis öppet till nock och i ena delen har man tagit upp stora fönster från golv till tak och får därigenom en vacker bild av landskapet och av den fina innergården. I den östra längan, f d ladan, finns en gästlägenhet i två plan med ett rum på varje våning samt en toa/dusch. Från ovanvåningens stora fönsterparti i gaveln, öppnar sig en vy över landskapet och utsikten är vidsträckt. I denna längan finns även förråd/garage och hönshus.

Den fina stenlagda innergården har ett vårdträd och vid husväggarna växer rosor och klematis. Här finns platser att njuta av i såväl flödande sol som i skugga.

I huvudbyggnaden finns sällskapsytorna, köket och en härlig veranda på entréplanet. Verandan har skjutdörrar i glas mot åkrar och ängar och här njuter man av såväl morgon- som kvällssolen. Det arbetsvänliga köket med spiskammare ligger i fil med sällskapsrummet och allrummet/matrummet och här finns en värmande kamin. Alldeles utanför köket finns en stenlagd uteplats med ett härligt trädgårdsland intill.

Från hallen vid köksentrén finns trappa upp till ovanvåningen och ner till källaren. På ovanvåningen finns ett stort allrum med ett sovrum i var ände med tillhörande balkonger. Havet syns från båda våningarna men allra bäst från det västra sovrummet.

I källaren finns tvättstuga, målarbod, vinkällare, snickarbod och förrådsutrymmen.

Trädgården omgärdas av häckar och stengärdsgårdar och i ena delen finns köksträdgården med jordgubbar och kryddor m m och här finns även ett valnötsträd. Ett litet växthus finns även mot ena husgaveln.

Här på gården kan man leva och bo precis som den är eller förverkliga tankar och idéer och utveckla den om man så vill. Här finns många möjligheter och outnyttjade utrymmen.

Till fina lilla Norrebro hamn med bad och småbåtshamn är det bara ca två km och några 100 meter bort finns Ängalagsskogens vackra bokskog för härliga promenader.

Visa hela beskrivningenBilder

Oscar Darpö

Registrerad Fastighetsmäklare
Visa alla 50 bilder

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Intresseanmälan

Ängalagsvägen 419